WK Schooltennis Italie (informatie)!

Van 2 t/m 9 juni a.s. doe ik vanuit mijn sportschool, het CSE, met 4 andere meiden mee aan het WK schooltennis in Italie. Hieronder staat enige informatie over het WK.

De 10e editie van de International School Sport Federation (ISF) World Schools Championship Tennis 2019 wordt gehouden in Italie. Het Centre for Sports and Education (CSE) Zwolle doet hieraan mee. 5 meiden gaan naar de Academy Castel di Sangro van 2 t/m 9 juni a.s.

De Academy Castel di Sangro ligt op ongeveeer 200 km ten Zuidoosten van Rome. Deze Academy beschikt over 12 hardcourt tennisbanen en 2 gravel tennisbanen. De faciliteiten zien er geweldig uit en dus een hele geschikte locatie voor dit wereldkampioenschap. De 9 voorgaande edities werden gehouden in Duisbrug – Duitsland (1995), Hatfield – Engeland (2003), Arnac Pompadour – Frankrijk (2005), Warsaw – Polen (2007), Eupen – Belgie (2009), Le Touquet – Frankrijk (2011), Albury / Wodonga – Australie (2013), Doha – Qatar (2015) en Recife – Brazilie (2017).

5 talenten onder leiding van Manon Jonker, Kevin Schimmel en Cor van der Weerd gaan naar Italie. Alle 5 leerlingen zitten op het CSE in Zwolle. De 5 talenten die de naam van CSE Zwolle gaan verdedigen zijn: Annemart Kleijn, Elysia Pool, Milou ter Morsche, Sarah van Emst en Veerle Tibben.

Samen hebben we een doel: wereldkampioen worden in Italie. Daar gaan we keihard voor trainen, samen voorbereiden en vooral ook van genieten!