Over Veerle

Hoi,

Ik ben Veerle Tibben, 18 jaar en ik woon in Zuidwolde (Dr) en sinds korte tijd ook in Hasselt, België. In die eerste plaats, Zuidwolde, is het allemaal begonnen voor mij. Een sportieve meid die van alles wilde ontdekken, dat was ik vanaf kinds af aan al. Heel veel sporten ‘eventjes’ gedaan, korfbal vanaf mijn 5e voor langere tijd en toen op mijn 7e een ‘schooltennis-les’ die mij heel enthousiast maakte. Ik nam meteen een proefles bij TC Suthwalda in Zuidwolde van Floris Kilian en sindsdien ben ik niet meer gestopt met tennissen.

Op mijn 12e besloot ik om te stoppen met korfbal en meer dan 1x in de week te gaan tennissen. Op dat moment was ‘meer dan 1x’ zo’n 5x in de week. Ik koos ervoor om VWO te doen op het RSG Wolfsbos in Hoogeveen, een ‘normale’ middelbareschool. Dit combineerde ik met 2 ochtenden in de week trainen in Emmen en hierdoor dus 2x 2 uur aan school per week missen. In het 2e jaar voelde ik me steeds meer een uitzondering worden, doordat ik veel bezig was met tennissen en ik andere ambities had dan mijn klasgenoten.

Sinds het schooljaar 2018/2019 (3e klas) heb ik mijn VWO-opleiding op het Centrum voor Sports & Education (CSE) in Zwolle gedaan, een sportschool, waardoor ik sport en school nog beter kon combineren. Er worden 3 ochtendtrainingen vanuit de school aangeboden en het lesprogramma wordt afgestemd op het trainingsschema.

Op dit moment heb ik mijn VWO-opleiding afgerond en heb ik besloten om even te stoppen met studeren en mij volledig te focussen op mijn tenniscarrière. Dit volledig focussen betekent ook: er alles voor over hebben. Op dit moment train ik 4 dagen fulltime bij de Wilson Luxilon Tenkie Academy in Hasselt (België) en nog 1 dag bij Floris Kilian van Tennisschool Kilian. Dit is zo’n 27 uur training per week, zowel tennisgericht als fysiek.

Er alles voor over hebben, dat is wat ik eerder benoemde, net zoals het sinds kort wonen in België. Ik heb de keuze gemaakt om 4 dagen fulltime te gaan trainen in België. Dit houdt in dat ik 4 dagen van 8:00 tot 16:00 uur op de Wilson Luxilon Tenkie Academy bezig ben om het beste uit mezelf te halen, elke dag weer. Het trainen in België betekent ook dat ik deels ben gaan wonen in Hasselt. 4 nachten per week verblijf ik in het spelersappartement van de academie en is dit mijn nieuwe ‘thuis’ geworden. Ik voel me op mijn plek in België (en in Zuidwolde) en ik kijk heel erg uit naar dit avontuur :)!

Met ‘Effort & Attitude’ ga ik elke dag weer alles uit mijzelf halen, op weg naar mooie tenniscarriėre !!