Mijn ambitie

Ambities, die heeft iedereen. Klein of groot, op korte of lange termijn. Mijn ambitie is het behalen van de wereldtop van het vrouwentennis (WTA) en het spelen van de grandslamtoernooien, zoals Roland Garros en Wimbledon.

Hiervoor moet ik heel hard werken, weet ik, en aan mijn inzet ligt het zeker niet! Ik train nu zo’n 27 uur per week bij de Wilson Luxilon Tenkie Academie in Hasselt, België en bij Floris Kilian van tennisschool Kilian in Zuidwolde. Elke dag probeer ik alles uit mezelf te halen. Dit houdt natuurlijk heel veel trainen in, zowel op de tennisbaan met racket als fysiek op de tennisbaan zonder racket, maar ook worden er erg veel uren in de sportschool doorgebracht. Ik let ook goed op mijn voeding, slaap en herstel, want ook dit is erg belangrijk in mijn leven als topsporter en ik weet dat dit zal bijdragen aan mijn prestaties. Ik doe dit ik allemaal met heel veel plezier, want ik ben ook van mening dat je zonder plezier je ambities niet gaat kunnen behalen. Ik geniet letterlijk van elke bal die ik sla en dit gaan er nog heeel veel zijn!

Bij elke grote ambitie zijn er ook kleinere ambities die hier onderdeel van uit maken. Het behalen van de wereldtop is de grote ambitie, dat is duidelijk! Ook dit doel kan alleen behaald worden door kleinere doelen te behalen. Ik zal moeten beginnen bij het spelen van ITF $15000 toernooien, dit zijn de laagst gerangeerde internationale toernooien voor de profs. Door deze toernooien te spelen en hopelijk veel rondes te winnen, kan ik punten behalen voor de wereldranglijst. En vanzelfsprekend, hoe meer punten, hoe hoger ik op de ranglijst kom en des te hogere gerangeerde toernooien ik kan gaan spelen.

Het beginnen met spelen van de ITF $15000 toernooien zal ik, naar waarschijnlijk, begin 2023 doen. En hiermee start hopelijk het klimmen op de wereldranglijst.