Mijn droom

Ik ben op dit moment 18 jaar en heb net mijn VWO afgerond. Al vanaf mijn 7e jaar tennis ik en sinds ik naar de middelbare school ben gegaan, ben ik vol voor tennis gegaan. Tot die tijd speelde ik, naast tennis, ook nog 2x in de week korfbal in Zuidwolde.

Op dit moment train ik 10x in de week, ongeveer 17 uur in totaal. Hiervan train ik 3,5 uur op mijn school, het CSE, zo’n 3 uur fysieke training bij PTbyJW en het overige bij Tennisschool Kilian in Zuidwolde. Het hele jaar door speel ik -regulier- diverse toernooien in het binnenland en vanaf dit jaar -hopelijk- ook in het buitenland. In het voorjaar speel ik op zondag landelijke senioren wedstrijdcompetitie en tevens speel ik in de Duitse senioren competitie.

Mijn droom is het om – net als mijn idolen Naomi Osaka en Kiki Bertens – ooit op Roland Garros en op Wimbledon te spelen, en dus in de wereldtop van het vrouwentennis (WTA) te staan. Hiervoor moet ik heel hard werken, weet ik, en aan mijn inzet ligt het zeker niet! Mijn voeding en leefstijl pas ik er ook op aan en sinds het schooljaar 2018/2019 zit ik op het Centrum voor Sports & Education (CSE), een sportschool in Zwolle, om mijn sport en school nog beter te kunnen combineren.

Mijn ouders, zus en ook mijn trainers willen mij ten volle ondersteunen, echter naast hard werken en een goede ondersteuning kost het ook veel geld om mijn droom uit te laten komen. Er is vooral veel geld nodig voor alle uren (prive)training, voor toernooien, reizen, voeding en suppletie, kleding en materialen.

Maar zoals ik hieronder zelf stel: ‘Geen doel is onbereikbaar als je er zelf in gelooft’.