Mijn droom

Ik tennis al vanaf mijn 7e jaar en sinds ik naar de middelbare school ben gegaan, ben ik vol voor tennis gegaan.
Tot die tijd speelde ik, naast tennis, ook nog 2x in de week korfbal in Zuidwolde.

Op dit moment train ik 8x in de week, ongeveer 14 uur, inclusief fysieke training. Het hele jaar door speel ik diverse toernooien in het binnenland en vanaf dit jaar ook in het buitenland. In het voorjaar speel ik op zondag landelijke senioren wedstrijdcompetitie.

Mijn droom is het om – net als mijn idolen Kiki Bertens (foto) en Naomi Osaka – ooit op Roland Garros en op Wimbledon te spelen, en dus in de wereldtop van het vrouwentennis (WTA) te staan. Hiervoor moet ik heel hard werken, weet ik, en aan mijn inzet ligt het zeker niet! Mijn voeding en leefstijl pas ik er ook op aan en sinds het schooljaar 2018/2019 zit ik op het Centrum voor Sports & Education (CSE), een sportschool in Zwolle, om mijn sport en school nog beter te kunnen combineren.

Mijn ouders, zus en ook mijn trainer willen mij ten volle ondersteunen, echter naast hard werken kost het ook veel geld om mijn droom uit te laten komen. Er is vooral veel geld nodig voor (prive)trainingen, en daarnaast voor toernooien, voeding en suppletie, kleding, materialen en vervoer.