First hit in 2021 … een terug- en vooruitblik!

De eerste bal heb ik gisteren geslagen in 2021!

Maar ik kijk nog even terug op 2020. 
2020 was een ‘raar’ jaar voor mij met op tennisgebied weinig wedstrijden, reizen en toernooien. 

Het jaar ervoor was fantastisch en ik begon 2020 op plek 17 op de jeugdranglijst tm 16 jaar. Mijn laatste jaar in de junioren. In januari en februari begon ik dan ook vol goede moed om te spelen voor een plaats in de top 10! Deze 2 maanden leidden al tot plek 14 op de ranglijst en de top 10 kwam al snel dicht bij! In maart zou ik op trainingsweek gaan naar Spanje, waar ik heel erg naar uitkeek, en veel zou leren wat ik vervolgens zou kunnen toepassen in alle toernooien richting mijn gewenste top 10! 

Maarrrr … zoals iedereen weet, werd alles anders vanaf maart 2020 .. geen Spanje, geen toernooien en zelfs even geen trainingen meer kunnen doen. Dat was even omschakelen … Dit duurde tot juli, waarna ik weer mocht trainen maar natuurlijk veel wedstrijdritme miste. De daarop volgende toernooien, waaronder het NJK, leverden mij niet heel veel op, behalve dat het heerlijk was om weer een toernooi te mogen spelen! 

Na een enkelblessure in augustus heb ik helaas, ondanks dat dit heel snel herstelde, geen toernooi meer kunnen/mogen spelen. Mijn tennisjaar en daarmee het einde van mijn juniorentijd eindigde hiermee best raar. Daar heb ik nog wel even last van gehad. Heel veel trainen, heel erg fit zijn, in tennistraining grote sprongen gemaakt en ook op fysiek gebied, met een nieuwe trainer, maar geen doelen kunnen bereiken .. 😢 

Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ik de vooruitgang door kan zetten en dat 2021 een goed jaar voor mij gaat worden!! 
Ook al start dit jaar natuurlijk nog onzeker, ik mag gelukkig nog steeds (buiten) blijven trainen, en dat doe ik ook, zowel fysiek als qua tennis. En ik hoop natuurlijk, net als iedereen, dat er snel verbetering komt in de huidige situatie en ik een goed tennisjaar kan draaien! 
Ik heb nieuwe doelen gesteld, ga voor een mooie plek op de senioren ranglijst, ik ga als het weer veilig kan een aantal buitenlandse toernooien spelen, hopelijk ook weer trainen in België en competitie spelen in (misschien) Duitsland en België.  

Kortom, ik heb erg veel zin om weer volle bak te gaan en er een succesvol jaar van te maken!! Maar eerst hebben we nog even met de huidige situatie te maken, dank ik jullie voor alle steun in het afgelopen jaar en wens ik jullie een heel mooi, vooral gezond en sportief 2021 toe!