Afgelopen 3 weken Duitse competitie!

Zoals ik in een van de vorige berichten al had gezegd, speel ik Duitse competitie en mag ik uitkomen voor TC Blau Weiss Halle. 6 singles en 3 dubbels worden er gespeeld in de Duitse damescompetitie.

De eerste speeldag had ik op 13 juni. Ik speelde mee in het 1e team, op de 6e singel, en best spannend vond ik het wel om na zo’n lange wedstrijdloze tijd weer een echte wedstrijd te spelen. Ik won mijn single echter vrij eenvoudig met 6-0 6-3. Lekker die eerste overwinning weer!
Ik speelde de 3e dubbel met een Duitse dubbelpartner Lea von Kozierowski en onze wedstrijd wonnen we met 6-4 en 6-1! Een dubbele winst voor ons beiden, al redden we het als team helaas net niet om de dagwinst te behalen. Het werd 4-5.

De 2e speeldag had ik op 20 juni. Dit keer speelde ik uit, met het 2e team, in Milstenau. Ik speelde de 3e single (van de 6 singles) en het werd een mooie uitdaging. Ik wist deze wedstrijd, na een moeilijke start, te winnen met 0-6 6-3 6-0!
Vervolgens speelde ik de 1e dubbel samen met mijn Duitse dubbelpartner Paula Blaschke. We wonnen relatief eenvoudig met 6-1 en 6-3! De andere dubbel werd ook gewonnen, waarmee de dagwinst met 6-3 naar ons team ging!

En de 3e speeldag speelde ik op 27 juni (midden in mijn toetsweek). Ik speelde mee met het 2e team en dit keer speelden we weer thuis in Halle. En een mooie uitdaging, namelijk 1ste single (van de 6)! En een mooie uitdaging werd het, maar helaas trok ik na bijna 3 uur gespeeld te hebben aan het kortste eind. 4-6 werd de 3e set.
Na even behoorlijk balen, speelde ik al snel weer de 1ste dubbel met Lisa Staubach. We begonnen goed en wonnen de 1ste set met 6-2. Bij 1-1 kreeg een van onze tegenstandsters een ‘hitte-aanval’ en na even rusten gaven ze toch de wedstrijd gewonnen. Totale dagwinst van ons team was vandaag 7-2!

Helaas gaat de competitie nu eind augustus pas verder, maar deze 3 keren waren in ieder geval al erg leuk! En vooral ook heel fijn om weer te kunnen spelen!!